Mythica

Voor al je mythes en verhalen...:)
 
PortalPortal  IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Regels

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Emena
Admin
avatar

Rang : Theeverslaafde kwetterelf
Aantal berichten : 2116
Registratiedatum : 04-03-11
Leeftijd : 26
Woonplaats : Best

BerichtOnderwerp: Regels   zo maa 06, 2011 8:22 pm

Een paar algemene forumregels:

Respect:
Niet schelden/vloeken op elkaar, niet moedwillig beledigen. Respecteer elkaars grenzen en houdt er rekening mee dat iedereen een andere mening kan hebben. Probeer er op te letten hoe je iets formuleert, grof taalgebruik is onnodig. Het moet wel leuk blijven voor iedereen Smile

Leeftijd:
Dit forum is vrij toegankelijk voor iedereen, hoewel de meeste berichten enkel door leden gezien kunnen worden, kan iedereen lid worden. Dit houdt dus ook in dat er kinderen/jongeren/volwassenen van verschillende leeftijden aanwezig zijn. Houdt hier rekening mee tijdens het posten. Indien nodig kunnen bepaalde delen van het forum afgeschermd worden. Het is daarom ook voor je eigen belang dat je bij registratie een juiste leeftijd invult.

Berichten:
Plaats alles in het juiste forum/topic, zodat het overzicht behouden kan blijven. Als je wordt aangesproken op off-topic gaan, luister er dan naar Smile. Verder niet spammen, het wordt sowieso op prijs gesteld als je niet meerdere berichten achter elkaar plaatst. Als het van belang is in het topic mag het, als het enkel is om het topic actief te houden is het verkeerd.
Plaatjes in berichten zijn toegestaan in zoverre ze bij de het onderwerp passen, ze mogen echter niet meer dan 800 pixels breed zijn. Mocht dit negatief zijn voor detail en dergelijke, dan raden we aan een thumbnail te plaatsen (als je de foto/ afbeeding upload vanaf de computer dan zal er een code staan nadat de "host it" knop is geklikt).

Contact:
Mocht je iets willen melden, het kan altijd Smile De Admin enzo zijn gewoon aanspreekbaar, je hoeft dus geen speciaal audiëntieformulier in te vullen alvorens contact op te nemen Wink Houdt er wel rekening mee dat wij ook gewoon mensen zijn, het kan dus (afhankelijk van wie je een bericht stuurt) even duren voor je een antwoord krijgt.

Onderschrift:
Het is toegestaan een onderschrift te hebben, al worden er wel enkele regels aan verbonden.
Het onderschrift mag tekst of afbeeldingen bevatten, het moet wel aan de volgende punten voldoen: maximaal 6 regels(lege regels tellen mee), 4oo tekens totaal, 125 tekens per regel en hetzelfde formaat van letters als op de rest van het forum. (Iets groter of kleiner mag, maar liever niet al te afwijkend)
In plaats van tekst mag je ook plaatjes gebruiken, geen filmpjes. Bewegende plaatjes, zoals gif, mogen maar als ze niet te druk zijn. Teveel of te drukke bewegende plaatjes kunnen andere leden kunnen storen bij het lezen, houdt je onderschrift dus liever rustig.
De totale grootte van de plaatjes mag 150 pixels hoog zijn en 500 breed. Echter, mocht je er ook tekst bij zitten dan vervangt dit de ruimte voor je plaatje. En vica versa, tekst met plaatjes is net zo goed 6 regels.
Verder mag het onderschrift niet gewelddadig, seksueel getint, misselijkmakend/goor of beledigend zijn, grof taalgebruik is ook niet toegestaan.
Random reclame is ook niet toegestaan. Reclame voor een bepaald topic op het forum zelf (zolang het te maken heeft met een festival/meeting, creahoek of rpg) mag wel. Voor andere reclame zijn er verscheidene forumdelen waarin men een topic aan kan maken.
Het onderschrift kan ten alle tijden door de admin als ongeschikt gezien worden, dan wordt ook verwacht dat je het direct verwijdert. Als dit zo is, zal er meestal ook bij aangegeven worden waarom het niet goed is. Het kan zijn dat het dan direct in strijd is met bovenstaande regels, het kan ook zijn dat wat door een lid zelf niet als storend ervaren wordt, andere leden wel stoort en het daarom verwijderd dient te worden.

Rangen:
Er is een mogelijkheid een rang/bijnaam voor jezelf aan te maken, hierbij ben je vrij jezelf te noemen zoals je wil, zolang het maar niet gewelddadig, seksueel getint, misselijkmakend/goor of beledigend is, wederom geen grof taalgebruik. (Heel verrassend, niet? Razz)
De rang mag uit maximaal 45 tekens bestaan, waarvan maximaal 15 aaneengesloten, een koppelteken (-) of spatie ( ) gelden als onderbreking. Dit laatste in verband met de indeling op het forum, zo wordt het blokje met de informatie over de gebruiker tenminste niet breder dan het blokje met diens bericht.

Profiel:
Het is vrij te vermelden op het profiel wat men wil, zolang de tekst maar niet gewelddadig, seksueel getint, misselijkmakend/goor of beledigend is, ook hier geldt weer: geen grof taalgebruik. Gegevens invullen is vrijwillig, niet verplicht. Je hoeft niet alles exact in te vullen zoals het is, je mag best zeggen dat je woonplaats een hutje op de hei is ookal woon je daar niet daadwerkelijk. Het wordt echter wel op prijs gesteld als je je leeftijd naar waarheid invult.

Chatbox:
De chatbox is vrij te gebruiken voor iedereen, maar niemand is verplicht het te gebruiken. Als je er gebruik van maakt, gaan we er vanuit dat je er netjes mee omgaat. Dus ga er geen mensen lastig vallen en dergelijke. Er is geen verplicht onderwerp, het is ook niet verplicht er constant om Mythica-gerelateerde zaken te praten. Promotie mag, maar niet constant. Houdt het er leuk, dat is het voornaamste. Smile

Privacy&veiligheid:
Er is hier geen banbeleid op het uitwisselen van (e-mail)adressen, msn en andere gegevens, toch raden wij iedereen aan voorzichtig om te gaan met zulke gevoelige informatie. Als je een andere gebruiker graag in het echt wil ontmoeten, doe dit dan alsjeblieft op een festival of andere plek waar veel mensen aanwezig zijn. Spreek een eerste keer nooit bij jezelf of de ander thuis af. (Meetings waar meerdere mensen naartoe gaan zijn natuurlijk wel een mogelijkheid Wink ) Internet blijft een gevaarlijke plaats, zelfs op een klein forum als dit kunnen mensen met verkeerde bedoelingen rondhangen, als leiding hebben we daar niet altijd zicht op.
Aan de andere kant is het natuurlijk ook belangrijk om op een juiste manier om te gaan andermans gegevens. Het zonder toestemming verspreiden van gevoelige informatie(msn, e-mail, adres, privé) zal bestraft worden.
Mocht iemand je lastig vallen, op enige wijze je privacy schenden of maken dat je je onveilig voelt op het forum, gelieve er dan melding van te maken.

Overtredingen:
Mocht men zich op enig punt niet aan de regels houden dan zal er eerst een waarschuwing volgen, waarvan verwacht wordt dat je deze in acht neem. Mocht men toch herhaaldelijk dezelfde overtreding begaan, of opzettelijk de regels blijven negeren, dan zullen er hardere maatregelen getroffen worden, afhankelijk van de ernst van de overtreding.
De leiding behoudt zich ten alle tijden het recht te doen wat zij het meest passend vinden. Dit kan inhouden dat berichten/profielen/onderschriften/rangen aangepast worden, maar ook dat een bepaalde gebruiker tijdelijk of definitief geband wordt van bepaalde delen of het geheel van het forum.

Afwezigheid:
Het wordt op prijs gesteld als men hier een bericht plaatst, mocht men langere tijd niet online kunnen komen. Het is niet verplicht aan te geven waarom.

Mocht iemand zonder opgaaf van afwezigheid plotseling langere tijd afwezig zijn, dan is ons beleid daarin vrij simpel.
Ongeactiveerde leden worden na 30 dagen verwijderd.
Geactiveerde leden zullen na 90 dagen van afwezigheid een e-mail krijgen met daarin de vraag binnen 2 weken in te loggen
Leden zonder berichten zullen verwijderd worden als ze na het krijgen van de e-mail niet ten minste inloggen binnen de gestelde periode. Bij leden die wel gepost hebben zal het account op inactief gezet worden na deze periode.

Elke 1ste van de maand zal ik ernaar kijken, omstreeks de 15de kunnen er dus leden uit de lijst verdwijnen.
Het kan hard zijn, maar het geeft mij een beter overzicht van het forum en hoeveel moderators ik nodig ga hebben om alles schoon te kunnen houden.

Bij opgave van afwezigheid zal er niets aan de hand zijn, verwijdering omwille van afwezigheid vind alleen plaats als men dus zonder bericht weg blijft. Als je weet dat je maar eens in de zoveel maanden een kijkje neemt en het laat weten aan de forumleiding is er ook niets aan de hand. Smile

Aansprakelijkheid:
De leiding van het forum is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het gedrag van de gebruikers, zover we deze gebruikers zelf niet zijn. We zullen ons best doen het forum leuk te houden voor iedereen, maar zijn niet verantwoordelijk voor andermans acties.

Aanpassingen:
De leiding behoudt zich het recht voor de regels ten alle tijde aan te passen naar de huidige situatie, de gebruiker zal ervan op de hoogte gesteld worden via een bericht bij de Mededelingen. Het niet weten zal dan ook niet getolereerd worden als excuus.

Akkoord:
Er is geen vraag bij het aanmaken van een account of men met deze regels instemt, toch gaan we ervan uit dat alle gebruikers van het forum de regels gelezen hebben en ermee akkoord gaan. Mocht men het niet eens zijn met bovenstaande, dan verzoeken we u om uw account te verwijderen.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://mythica.actieforum.com
 
Regels
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Mythica :: Algemeen :: Belangrijk-
Ga naar: