Mythica

Voor al je mythes en verhalen...:)
 
PortalPortal  IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Aireolia: Informatie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Aireolia: Informatie   zo jul 24, 2011 3:16 pm

Aireolia

Aireolia is een land dat vooral de oorsprong heeft in de lucht. Het land ver onder Aireolia is verwilderd, er leven natuurwezens die weinig meer zijn dan wilde wezens, of stammen die doordrenkt zijn van de magie van het land en leven van wat het land hen geeft.

De personen en wezens die in Aireolia leven, trekken zich weinig aan van de wezens ver beneden hen. De lucht wordt bevolkt door allerhande wezens. Heersers zijn de kapiteins van de luchtschepen: elke kapitein heeft een enorm schip onder zijn hoede, dat zo groot is als een flinke stad en door magie in de lucht blijft. De Koning is kapitein van het allergrootste luchtschip en hij regeert Aireolia, geassisteerd door zijn Raad, waarin elk ras van Aireolia zitting heeft. De natuurwezens van de grond onder Aireolia hebben daar geen zitting in.

Elk schip heeft een eigen samenleving, een eigen karakter en de kapiteins wedijveren onderling, hoewel dat streng gehandhaafd wordt door de Raad en de Koning en de vrede in Aireolia bewaard blijft.

Totdat een luchtschip zich onafhankelijk maakt van de Raad en de Koning. Het luchtschip is ontoegankelijk voor de luchtstrijders van de Aireolianen op hun draken, omdat de wacht wordt gehouden door andere draken, draken bereden door gemaskerde personen, draken die niet bekend zijn bij de andere Aireolianen.

De Raad denkt de kwestie wel even snel op te lossen, maar dat is toch ingewikkelder dan gedacht en de Raad wordt in het nauw gedreven als blijkt dat het schip aanvallen uitvoert op de andere schepen, waardoor de zo goed bewaarde vrede in Aireolia in gevaar komt.

De Koning roept de staat van oorlog af voor Aireolia en roept alle rassen samen om de strijd te openen tegen het onbekende kwaad dat huist in dat ene luchtschip en onverslaanbaar lijkt te zijn. Ook de luchtpiraten worden daarbij gevraagd.

De RPG begint als het luchtschip zich juist onafhankelijk heeft verklaard en de eerste tekenen daarvan duidelijk worden.

Wat voor wezens kun je spelen?
Je kunt in principe spelen wie en wat je wilt. Er zijn de natuurwezens op de grond. Daarin ben je vrij wie en wat je speelt. Zij zijn in principe gebonden aan de grond, maar het is mogelijk voor hen om te onderhandelen met de Aireolianen en een aantal van hen kunnen wel de luchtschepen op.

Daarnaast is er de regering. Je kunt kiezen voor iemand uit de hofhouding, van de koninklijke familie of de luchtkapiteins, of gewone personen die in het koninklijk luchtschip leven.

Je kunt ook kiezen voor een van de Aireolianen, gewone personen uit de luchtschepen die een rol spelen in het verhaal.

Ook de draken en luchtstrijders zijn een optie. De draken zijn gewoon in het dagelijks leven, maar hebben wel een bevoordeelde positie. Hetzelfde geldt voor de luchtstrijders, die van jongs af aan zijn opgeleid en getraind om met draken te werken, vaak tegelijkertijd met de draak die ze zullen berijden.

Nog een groep is de luchtpiraten: vrijbuiters die hun eigen luchtscheepjes hebben en het de Aireolianen voortdurend moeilijk maken.

Wat de rest betreft: verzin wat je wilt, maar blijf wel in de stijl van Aireolia.

Magie
Een belangrijk aspect van Aireolia is magie: magie zorgt ervoor dat de luchtschepen blijven overleven, dat de draken bestaan en dat veel werkzaamheden gedaan kunnen worden: het is verweven in de samenleving. Niet iedereen heeft magie, de meest sterken worden ingelijfd voor de luchtstrijders of voor het kapiteinsgilde: elk luchtschip moet in de lucht gehouden worden en dat wordt niet door alleen 1 kapitein gedaan, maar door een hele groep verschillende mensen, zoals op een normaal schip. Andere mogelijkheden voor begiftigde mensen zijn er niet, dat wordt streng onderdrukt. Behalve dan bij de luchtpiraten, daar is iedereen vrij als het om magie en andere dingen gaat.

Overig
Voor de rest: de samenleving lijkt op die van de middeleeuwen: arme armen en rijke rijken, er zitten gegoede handelaren tussen en that's it wel zo'n beetje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Planning   zo jul 24, 2011 3:21 pm

Overigens is de planning om rond zaterdag 30 juli eens te starten met RPG'en, dus het is handig als je voor die tijd je karakter hebt gepost en een beetje een idee hebt welke kant je op wil.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Aireolia: Informatie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Informatie Missies

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Mythica :: RPG's :: Open RPG's :: Aireolia-
Ga naar: